Ennyien jártak nálam

2011. március 9., szerda

Sütőben sült tejszínes-sajtos tészta

Van egy nagyon jó kis Tészta "könyvünk",amiből nagyon sok mindent meg lehet tudni a tészta készítésről,vagy csak ötletet adhat az embernek akkor amikor olyanja van,hogy most nem esik jól főzni és csak gyorsan dobjuk össze valami finomat.Ez a könyv nagyon jól meg tudja tanítani az embert arra,hogy mit mivel lehet/érdemes kombinálni az olasz konyhai fűszerekből és utána már nyugodtan el lehet engedni az ember fantáziáját.......benézni a hűtőbe és megnézni mi van benne. :D Én szeretem,mert így egy kicsit mindig meg tudom lepni páromat,amikor hazaér munkából. :)
De most egy a könyvben szereplő receptet mutatok meg nektek,amit nagyon gyorsan össze lehet dobni.
A recept:
-50 dkg tészta
- 6 dl tejszín (ha nincs itthon maradék,akkor egy 5 dl-eset szoktam felhasználni,házi tejjel pótolom a hiányzó 1 dl-t) 
- 3 tojás
- 25 dkg feta sajt
- 13 dkg reszelt mozzarella (trappista is tökéletesen megfelel a célra :D )
- 2 ek liszt
- 2 tk őrölt szerecsendió (én jobban szeretem frissen reszelni és akkor kb. egy fél diót reszelek bele)
A tésztát kifőzzük a főzővízből 2,5 dl-t félre teszünk.Ha kihűlt a víz a tojást és a tejszínt összekeverjük vele.A folyadékba belemorzsoljuk a feta sajtot,beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót,sózzuk (nagyon keveset tegyünk bele,mert a feta nagyon sós,így esetleg még utólag lehet sózni,ha valakinek nem elég,de elvenni már nem tudjuk belőle :D ), borsozzuk.
A tésztát egy hőálló tálba tesszük,ráöntjük a tejszínes folyadékot és a reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben sütjük,amíg a sajt szépen meg nem pirul (kb. 30-35 perc).

Nincsenek megjegyzések: